miercuri, 18 aprilie 2012

[Tutorial] Prima zi din eRepublik

Prima ta zi din eRepublik

După o serie largă de documentări asupra tutorialelor din eRepublik, am ajus la concluzia că nu ar lipsi nişte tutoriale înnoite, şi de ce nu, scrise cu diacritice. Cu speranţa că Plato nu va aduce mari modificări jocului pentru a-mi scoate din circulaţie articolele, încep prin a edita chiar tutorialele postate de Ministerul educaţiei.



Abia ai deschis ochii în eRepublik? Nu ştii de unde să începi şi ce să explorezi mai întâi ca să creşti cât mai armonios şi mai eficient? Nu ai mai jucat din V1? Ţi se pare totul o mare nebuloasă şi ai vrea să descifrezi tainele jocului?


Iată în primul rând cum arată Home page-ul, prima pagină cu care intri în contact atunci când te loghezi întâia oară în joc.




Bara din stânga, cea cu explicaţii, o vei întâlni în orice pagină din erepublik ai naviga, şi este important să ştii la ce ai acces. De asemenea te va ajuta în continuarea tutorialului să ştii ce ai de făcut.


PRIMII PAŞI


1. O dată ce ţi-ai creat un cont în acest joc, după ce eşti întâmpinat printr-un mesaj al preşedintelui eRomâniei ce te informează despre situaţia ţării din joc la momentul respectiv, vei fi pus în situaţia de a  alege o Unitate Militară în care să te înscrii. Este în interesul oricărui proaspăt jucător să se înscrie în Garda Naţională, o unitate militară concepută special pentru ajutorarea celor noi. Aici vei găsi sprijin în înţelegerea jocului şi vei primi ajutor pentru o perioadă de început armonioasă. Trebuie luat în considerare faptul că unităţile sunt afişate în mod aleator, astfel încât dacă la început nu îţi apare în lista de unităţi Garda Naţională, accesează link-ul direct http://www.erepublik.com/en/main/group-show/854 şi apasă "Join".





2. Verifică misiunea disponibilă în bara din stânga. Un simplu click pe ea şi îţi va afişa un pop-up cu detaliile misiunii. Vei putea observa astfel că pentru a îndeplini misiunea trebuie să începi să munceşti şi să produci. Acum că ştii ce ai de făcut, apasă pe x-ul din dreapta sus pentru a închide detaliile misiunii. Vom reveni aici după ce am îndeplinit cerinţele pentru a ne lua premiul.






3. Munceşte. Mergi in meniu, My Places.


Fiind prima dată când intri pe My places, vei fi întâmpinat de un mini-tutorial de "folosire" a firmelor:







ATENŢIE! Fiind la început, având firme de o calitate inferioară, este o MARE GREŞEALĂ să angajezi oameni şi să-i aloci în firme să muncească, aşa încât reţine pentru moment doar partea în care eşti învătat cum să lucrezi ca manager în firmele tale. O perioadă destul de mare vei munci DOAR tu ca manager în firmele tale.


4. Ai îndeplinit cerinţele pentru prima misiune. Ia-ţi bonusul! Făcând din nou click pe misiunea din stânga îţi va apărea pop-up-ul cu detaliile misiunii, de data aceasta cu cerinţele bifate (întrucât tocmai le-aţi îndeplinit) si cu un buton "Get reward". Click pe el pentru a intra în posesia recompensei: 3 puncte de experienţă şi 10 pâini.




5. Vei observa totodată că ai crescut în level (acest lucru se realizează cumulând puncte de experienţă prin work, train, fight, îndeplinirea misiunii zilnice de pe homepage, etc.). Pentru fiecare nou level obţinut, vei primi ca recompensă 1 GOLD. Nu îl cheltui! Vei avea nevoie mai târziu de gold pentru crearea/upgradarea firmelor.






5. Verifică din nou cerinţele pentru următoarea misiune, aşa cum ai învăţat deja, din bara din partea stângă. Trebui deci să te antrenezi.






6. Angajează-te! Mergi din nou în meniu, My places. Acolo click pe al doilea tab (Câmpul de antrenament sau training Grounds). La fel ca în cazul lucrului în firme, va trebui să bifezi câmpul de antrenament î care te vei antrena (la început ai doar unul şi aşa ceva este indicat pentru a nu cheltui gold, o dată ce vei creşte probabil îţi vei construi altele noi) şi să apeşi butonul "Train" sau "Antrenează-te".






[În construcţie]

eRepublik, lansarea oficială



eRepublik este un joc pentru calculator de tip MMORPG. Este un joc de strategie politică, economică și militară. eRepublik.com a fost lansat în noiembrie 2007 de către antreprenorul George Lemnaru, cu o finanțare de 200.000 de euro din partea lui Alexis Bonte.
Compania eRepublik Labs a fost înființată în anul 2007 și are sediul la DublinIrlanda. De-a lungul timpului, eRepublik Labs a primit mai multe runde de finanțare, în valoare de 2,75 milioane euro din partea unor investitori precum Brent Hoberman, Stefan Glaenzer, Mihai Crasneanu, Alexandre Almajeanu, Diego Meller, Philippe Seignol și AGF Private Equity.
În ianuarie 2010 a ajuns la 1 milion de utilizatori, dintre care 329.000 accesează regulat această aplicație.