duminică, 31 iulie 2016

[ME] Câmpul de Luptă Aerian

Articol postat în ziarul Ministerului Educaţiei.

Salutare!

Ministerul Educației vă va prezenta în articolul de astăzi ce se găsește pe câmpul de luptă aerian. La sfârșitul articolului găsiți Trivia. Sugestiile voastre în legătura cu acest articol sunt așteptate în comentarii.

Fiecare a 4-a rundă dintr-o campanie este reprezentată de o Bătălie Aeriană. Partea care câștigă acea rundă primește 22 de puncte.


1. Jucători care luptă pentru aceeași țară ca și tine.

2. Jucători care luptă pentru țara inamică.

3. Cetățeanul tău.

4. Inamicul pe care trebuie să îl dobori.

5. Această bară prezintă numărul de daune provocate pe primul rând, posibilitatea de a recupera energie (dacă ai disponibilă), butonul ”Fight” și meniul pentru a-ți alege tipul de rachete la mijloc și stema rangului, numărul de puncte pentru rang acumulate și un grafic care reprezintă cât mai ai până ajungi la următorul rang.

Observații:
a. Doar rachetele de calitatea 1 sunt disponibile în acest moment.
b. Rangul afișat va fi cel din cadrul Forțelor Aeriene.

6. Apăsând pe acel buton vei vedea ce acceleratoare de daune ai și vei putea (dacă dorești) să apeși pe unul dintre acestea pentru a le folosi.

Observație:
a. Amplificatoarele de daune nu pot fi folosite în Bătăliile Aeriene.
b. Super Armele (Bazooka, Rachete, Bombe etc.) nu pot fi utilizate pe durata Bătăliilor Aeriene.

7. Dacă ai nevoie de Energie sau Acceleratoare de Daune le poți achiziționa direct din câmpul de luptă cu Aur dând click pe buton și selectând produsul dorit.

8. Aici se găsesc Statisticile Bătăliei. Poți vedea primii 5 oameni din runda respectivă după numărul de inamici doborâți sau după daunele provocate.

9. În ordine, de sus în jos și de la stânga către dreapta, puteți observa regiunea pentru care este pornită campania pe prima linie, numărul de puncte al țărilor combatante și procentul de dominare al zidului în momentul respectiv la mijloc; stegulețele reprezintă punctele acumulate în toată campania, de îndată ce toate se colorează în roșu sau în albastru înseamnă că una din țări a ajuns la 94 de puncte. Tot pe aceeași linie cu stegulețele se regăsește timpul scurs și orașul pentru care se dă bătălia. Pe ultima linie se află butoanele care duc la informațiile campaniei curente, statistica cu primii 50 de luptători din fiecare rundă și din toată campania pentru fiecare țară combatantă și istoria războiului.

10. Eroul Cerului de partea pentru care ai luptat.

11. Eroul Cerului de partea inamică.

vineri, 29 iulie 2016

[ME][Traducere] Noua Industrie și Bătăliile Aeriene

Articol postat în ziarul Ministerului Educaţiei.

Dragi cetățeni,

eLumea evoluează. O nouă eră începe, una în care fiecare om contează când se ridică împotriva inamicilor și unde chiar și cel mai neexperimentat soldat poate lupta în războaie importante. Recepționat?

Noi (n.r. Echipa eRepublik) introducem o dimensiune complet nouă care va avea un impact mare asupra Modulului Militar și nu numai. Ești pregătit să decolezi de pe câmpul de luptă și să muți bătălia în aer? Arată că ai ce trebuie pentru a deveni un luptător de elită. Și nu-ți uita colegii aviatori, deoarece o singură persoană nu poate face minuni.

Noua industrie 

Noile resurse obținute în Resource Wars (Neodim, Magneziu, Cobalt, Titan și Wolfram) vor fi materii prime pentru mult așteptatele Fabrici de Rachete Aeriene. Ca un prim pas, Fabrica de Rachete Aeriene este disponibilă acum. Țineți minte faptul că, asemănător cu Industria Caselor, opțiunea de a lucra ca manager nu va fi disponibilă în cadrul companiilor legate de aeronave.

O nouă ramură militară 

Haosul de săptămâna viitoare va fi dezlănțuit pe cerul eRepublikului, căci toți veți putea lupta în noile Bătălii Aeriene.

Text preluat și tradus de aici .

Dragi cetățeni,

Începând cu săptămâna viitoare, veți putea să vă măsurați forțele pe un nou cămp de luptă aerian. Cu acest nou tip de Bătălie, încercăm să ne adresăm unui număr de defecte ale designului jocului și să incorporăm cât mai mult din feedback-ul valoros primit de-a lungul anilor. Actuala lansare este primul pas către rezultatul final și viitorul lui va fi condus în mare parte de recepția și de sugestiile comunității. Am avut două constrângeri principale în dezvoltarea noului modul: trebuia să apeleze la jucătorii noi în timp ce impactul negativ asupra bazei de jucători deja existente trebuia să fie minim.

Bătăliile Aeriene 

Bătăliile Aeriene sunt parte dintr-o campanie normală, combinate cu Bătăliile Terestre la un raport de 1 la 3 (după fiecare trei bătălii terestre va urma o bătălie aeriană).

Bătăliile Aeriene nu sunt împărțite în Divizii, și toată influența luptătorilor se va înregistra la un singur zid.

Partea câștigătoare a unei Bătălii Aeriene va primi 22 de Puncte de Campanie (în timp ce Bătăliile Terestre sunt premiate cu doar 11 Puncte de Campanie). Un total de 94 de puncte este în continuare cerut pentru a câștiga o Campanie.

Pactele de Protecție Mutuală sunt active în Bătăliile Aeriene.

Jucătorii pot lupta atât în Bătăliile Terestre cât și în cele Aeriene.

În lansarea inițială, Bătăliile Aeriene nu vor putea deveni Epice.

Ca un element de strategie luăm în consderație abilitatea părții atacatoare de a alege ordinea pentru tipurile de bătălii într-o Campanie.

Industria Aeronavală 

Noua Industrie nu va permite Munca ca Manager (similar Industriei Caselor).

Facilitățile de Producție a Materiei Prime pentru Noua Industrie au aceiași parametrii ca cele ale Industriei Caselor.

Fabricile de Produse Finite au o productivitate de baza egală cu 5.

Pentru a putea folosi arme de calitate mai ridicată, un Cetățean va fi nevoit să atingă anumite Grade Militare ale Forțelor Aeriene. Ca un prim pas, doar Armele Q1 sunt disponibile și calitățile viitoare vor fi adăugate pe baza progresului Cetățenilor.
Am vrea să vă aducem la cunoștință că avem în plan schimbări pentru toate facilitățile de producție care ar trebui să adreseze un număr de probleme actuale în ceea ce privește utilizarea și gameplay-ul.

Luptând ca Pilot 

Cariera ta de pilot va începe de la zero și va trebui să îți dovedești abilitățile în Bătălii pentru a putea obține Grade specifice Forțelor Aeriene.

Coordonarea este o abilitate valoroasă pentru cei care vor manevra avioane., prin urmare Puterea nu va avea niciun impact asupra abilităților tale de pilot. O nouă abilitate care poate fi evoluată va fi disponibilă în viitor. Odată introdusă, progresul zilnic maxim va fi cu mult mai mic decât este posibil pentru Putere, întrucât dorim să evităm diferențe enorme între jucătorii noi și vechi pe perioade scurte de timp.

Dezvoltarea Coordonării folosind facilități dedicate asemănătoate cu Terenurile de Antrenament va fi posibilă, dar, din nou, va fi mai mic decât cel cu care ne-au obișnuit Terenurile de Antrenament.

În timpul Bătăliilor Aeriene toți jucătorii vor primi Puncte de Experiență, chiar și cei care au cumpărat Infantry Kits.

Amplificatoarele de Daune (Damage Boosters) nu pot fi folosite pe durata Bătăliilor Aeriene. Bonusul primit de Cetățenii de Elită și de legea Inamic Național se aplică când lupți ca pilot.

Acceleratoarele de Daune pot fi folosite în Bătăliile Aeriene.

Bonusul de Grad Militar disponibil în War Stash va fi luat în considerare la progresul Gradelor Militare ale Forțelor Aeriene.

Doar armele produse în Industria Aeronavală vor putea fi folosite pe durata Bătăiilor Aeriene. Bazooka, Rachete, Rachetele de Crooazieră, bombele și alte super-arme existente nu pot fi folosite în Bătălii Aeriene.

Pilotul poate lupta fără arme, iar formula de daune folosită în Bătăliile Terestre se aplică și la cele Aeriene.

Infantry Kit în Bătăliile Aeriene 

Inhibatorul de Experiență nu va funcționa în Bătăliile Aeriene.

Pentru acei jucători care sunt obișnuiți să domine divizia lor și vor să încerce Bătăliile Aeriene și să deblocheze beneficiile Nivelelor mai mari cum ar fi Bonusul de Daune al cetățenilor de elită sau antrenament gratuit pentru totdeauna, vom adăuga un nou Pack de test săptămâna viitoare.

Noul Pack, adăugat de probă în această fază, le va permite jucătorilor să își schimbe divizia fără constrângeri precum doborârea unui obiectiv sau consumarea de monedă.

Pack-ul va fi disponibil pentru toți jucătorii pentru o perioadă limitată de timp. Dacă un deținător de Manticore decide să cumpere pachetul, cerințele pentru schimbarea diviziei vor fi înlăturate pentru perioada bonusului oferit de Pachet.

Regula loviturii maxime, introdusă pe durata Resource Wars (lovitura ta este restricționată la cea mai mare lovitură făcută de un Cetățean aparținând acelei divizii și care a luptat în respectiva bătălie) se va aplica pentru noul Pachet. Jucătorii care cumpără acest Pack, vor putea achiziționa în continuare Infantry Kit.

Medalii și Decorații 

Decorații Speciale vor fi disponibile pentru jucătorii care reușesc să ajungă primii la noul modul militar în țara lor și internațional.

Primul cetățean care ajunge la un nou Rang (Național sau internațional) va primi o decorație de aur, în timp ce următorii 9 cetățeni vor primi decorații de argint. Rețineți că doar primul Rang de același tip va conta (Rangul “Lider de Escdron” va furniza decorații, în timp ce “Lider de Escadron **” nu va fi premiat).

Cetățenii care dau cele mai multe daune în Bătăliile Aeriene (pentru fiecare parte implicată) va câștiga Medalia de Erou al Cerului și va primi 30 Aur ca recompensă. Medaliile vor fi disponibile pentru fiecare Bătălie Aeriană a unei Campanii.

Echipa eRepublik vă roagă să luați în considerare faptul că este conștientă că schimbările introduse, deși semnificative, nu acoperă tot gemplay-ul eRepublik și anumite intervenții vor fi necesare pentru a îndrepta incoerențe în următoarea perioadă.

Text preluat și tradus de aici .

Dacă vreți să citiți cele mai importante lucruri care se desprind din rândurile de mai sus puteți citi acest articol

joi, 28 iulie 2016

[ME] Cum să fac bani?

Articol postat în ziarul Ministerului Educaţiei.

Ministerul Educației revine cu un articol în care va prezenta câteva posibilități de a câștiga bani, metode accesibile jucătorilor noi. Vă invit să veniți cu sugestii pentru acest articol în secțiunea de comentarii pentru a obține un tutorial cât mai complet și folositor.

1. Munca 

Cei mai mulți bani îi vei obține (probabil) din muncă. La momentul actual, cel mai mare salariu pe Piața Muncii este de 125 RON. Din acest salariu veți obține un profit total de 118,75 RON după ce scazi taxele. Așadar într-o lună vei obține 3562,5 RON.

De asemenea, există unități militare care oferă locuri de muncă în schimbul unei echipări consistente în loc de bani. Fă calculele și vezi ce opțiune ți se potrivește cel mai bine.

2. Overtime 

O casă Q1 costă în momentul de față aproximativ 610 RON. Într-o lună avem nevoie de 4 case deci costul lunar ajunge la 2440 RON. Cum într-o lună câștigăm 3562,5 RON (vezi punctul 1), lucrând suplimentar câștigăm 1122,5 RON.

3. Antrenament 

Calculele de mai sus sunt valabile luând în considerare că ridicați Terenurile de Antrenament în ordine, începând cu cel gratuit. Profitul este generat de medalia de Soldat Invincibil (Super Soldier) obținută la fiecare 250 Putere acumulată.

4. Medalii 

Cea mai accesibilă medalie pentru un jucător nou este cea de Angajatul Lunii care aduce un venit garantat de 5 Gold lunar (dacă jucătorul respectiv muncește zilnic).

După ce intri în contact cu ceilalți jucători și îți faci prieteni, poți câștiga și medalii de Erou al Rezistenței. Acest lucru este posibil urmărind feed-ul unde se mai anunță din când în când anumite RW-uri care vor fi câștigate. Trebuie să investești 1000 RON inițial, medalia câștigată valorând 5 Gold (= 2015 RON aproximativ). Rezultă un profit de aproximativ 1000 RON / medalie. De asemenea, există Războaie de Rezistență deschise, dar care se cedează. Acestea sunt decontate de statul care le deschide cu diferite sume de bani (depinde de importanța lor).

Primele 2-3 medalii de Patriot Adevărat (True Patriot) și Luptător pentru Libertate (Freedom Fighter) se obțin relativ ușor, dar nu vom adăuga veniturile obținute din acestea, deoarece recomandarea Ministerului Educației este să NU lupți până nu acumulezi o putere substanțială.

5. Ziar 

Dacă ai talent artistic îți poți deschide un ziar. Jucătorii apreciază poezia așa că arată-ți talentele. Investiția de 2 Gold se amortizează rapid din susținerile cititorilor și poți câștiga destul de mulți bani de pe urma articolelor. O sumă exactă este greu de determinat, deoarece aceasta depinde de mai mulți factori precum frecvența articolelor, notorietatea autorului și calitatea articolului.

6. Concursuri și Donații 

O modalitate (periodică) de a obține bani este să participi la concursuri organizate de jucători pe diferite teme (de ex. Poezie pe o temă dată). Ministerul Educației organizează Trivia cu premii în valoare de 100 CC.

De asemenea, mulți jucători care vor să scape de celebra misiune cu cele 25 de comentarii, oferă în schimbul unuia arme sau mâncare care pot fi valorificate pe piață dacă nu aveți nevoie de ele. Desigur, cel mai probabil nu este o valoare însemnată, dar puțin cu puțin se adună.

7. Clopoyaur TV 

Clopoyaur TV organizează destul de des tombole cu premii uriașe. Tot ce vă trebuie este niște timp disponibil pentru a urmări transmisiunile live și puțin noroc. Totuși, dacă nu ați câștigat o dată, mai încercați și nu veți regreta! În plus, distracția este garantată!

8. Voters Club 

Voters Club este o platformă pe care redactorii de ziare pot cumpăra voturi pentru articole sau abonări la ziare. Aceasta poate fi o sursă bună de venituri pentru cei cu timp disponibil, deși sunt destul de puțini bani per vot se adună încet - încet.

9. Mogul Project 

Mogul Project este o comunitate care se ajută reciproc să obțină medalia de Media Mogul. Chiar dacă nu scoți bani direct cu ajutorul acestui site, medalia obținută aduce un venit de 5 Gold.

10. Invită-ți prietenii 

Cu siguranță ai cel puțin câțiva prieteni în afara acestui joc. Povestește-le despre eRepublik și roagă-i să își facă cont pe link-ul tău de referal. În acest fel tu câștigi 10% din tot Gold-ul pe care îl primesc de la level-up, medalii sau pe care îl cumpără.

Nu te aștepta să devii bogat peste noapte, pentru că acest lucru nu se va întâmpla! Trebuie să muncești mult și să ai răbdare, în rest totul va veni de la sine! Pentru a-ți fi mai ușor să strângi bani gândește-te la ce ai vrea să faci cu ei. Chiar dacă pare imposibil, în fiecare lună vei fi mai aproape să îți vezi visul împlinit!

marți, 26 iulie 2016

[ME] Tutoriale și Link-uri utile

Articol postat în ziarul Ministerului Educaţiei.


Salutare cetățeni ai eRomâniei!

În rândurile care urmează, Ministerul Educației vă va prezenta o selecție de tutoriale și link-uri utile menite să vă facă eViața mai ușoară și să vă răspundă la întrebări din diferite domenii.

Link-uri

eRepublik Wiki 

Pe acest site puteți găsi o mulțime de pagini scrise și editate de jucători care conțin detalii referitoare la toate aspectele jocului. De asemenea, puteți găsi informații despre Istoria României Guvernele României și altele.

eRepublik-Deutschland 

Site-ul oferă o gamă variată de instrumente care te pot ajuta să calculezi profitabilitatea unei companii, să vizualizezi statisticile referitoare la un jucător / o unitate militară / un partid / o regiune / o țară, să calculezi cea mai bună opțiune de antrenament etc. În plus, pe lângă diferite instrumente, site-ul pune la dispoziție și multe sfaturi pentru jucători.

Cum să găsești lupta potrivită pentru Freedom Fighter? 

Accesând pagina de mai sus puteți descoperi șansa de succes a fiecărui război de rezistență. Acest lucru este folositor celor care caută să mai obțină o medalie de Freedom Fighter.

Tutoriale 

Prima zi în eRepublik 
Ce să faci în prima zi de eRepublik? Acest tutorial răspunde foarte bine acestei întrebări.

A doua zi în eRepublik 
Acest articol prezintă misinile ce sunt îndeplinite în a doua zi în eRepublik.

Răspunsuri pentru primele tale întrebări 
Toată lumea are întrebări la început. Acest Q&A este menit să răspundă la cele mai frecvente nelămuriri pe care le au începătorii.

Dezvoltarea jucătorilor mici 
Un ghid conceput cu scopul de a ajuta tânăra generație în dezvoltarea sa.

Cum să fac bani? 
O întrebare cu atâtea răspunsuri. Vă invit să le aflați citind articolul.

Prezentarea câmpului de luptă 
Câmpul de luptă conține multe butoane colorate. Fiecare are rolul lui explicat în acest tutorial.

Instituțiile statului și rolul lor
eRomânia, la fel ca orice altă țară din joc, are propriile sale instituții. Care sunt acestea și cu ce scop există puteți afla din tutorial.

Tutorial Guerrilla Fight 
Un modul foarte interesant, dar, în același timp, destul de greu. Elucidați misterele acestuia aruncând un ochi peste articol.

Despre casele de energie 
Casele de energie sunt extrem de utile și de profitabile dacă sunt utilizate corespunzător. O mică introducere și câteva exemple puteți găsi în articolul informativ de mai sus.

Ghidul Alegătorului 
În acest tutorial aflăm cum să contribuim la alegerea conducătorilor noștri.

Susținerea articolelor 
O scurtă descriere despre această opțiune se regăsește în articol. (P.S. Nu uitați să susțineți acest articol :) )

Dicționarul Termenilor, Prescurtărilor și Abrevierilor 
Ai întâlnit vreodată o abreviere pe care nu o cunoșteai? Dă click și află ce înseamnă.

Alianțele din eRepublik 
Din ce alianță face parte țara mea? Poți găsi răspunsul la această întrebare mai sus.

Organizațiile 
Ce este o organizație și ce face aceasta? Rolul unei organizații poate fi găsit în acest tutorial.

Congressman-ul român 
Acest ghid prezintă legile pe care le pot propune cei pe care i-am ales să ne reprezinte în Congress.

Modulul Politic 
Articolul de față se vrea a fi o analiză (cât mai complexă) a modulului politic.

Totul despre piață 
Cum să vă descurcați pe cele 4 piețe și câteva informații despre ele.

Modulul Economic - Bonusurile de Producție
O introducere pe cât de scurtă, pe atât de precisă a bonusurilor de producție. Totuși, odată cu introducerea poluării se mai schimbă puțin datele problemei.

Modulul Militar I 
Modulul Militar II 
Modulul Militar III 
Modulul Militar IV 
Modulul Militar V 
Modulul Militar VI 

Seria de 6 articole prezintă într-un mod foarte detaliat modulul militar, cel mai complex modul din eRepublik.

Obs: O parte din articolele prezentate mai sus vor fi republicate și aduse la zi pentru a corespunde cu realitatea. De îndată ce se întâmplă acest lucru, articolele actualizate le vor înlocui pe cele vechi.

Așteptăm din partea cititorilor alte tutoriale și link-uri cu ajutorul cărora să completăm această listă. Tutorialele pot fi scrise atât de Ministerul Educației cât și de alți jucători.

Și acum, Trivia! Răspunsurile corecte pentru ediția precedentă erau, în ordine: Asteria, 10, Country President / Președintele Țării, Air Strike / Atac Aerian și 4. Felicitări celor care au răspuns corect! Toți cetățenii români până în nivelul 30 care vor raspunde corect la întrebările de astăzi vor primi 100 RON. Această ediție va începe din momentul publicării articolului și se va termina peste 2 zile. Întrebările pot fi accesate dând click aici .