marți, 18 septembrie 2018

Din secțiunea de comentarii

În cadrul articolului "Ultimul Articol , Multumiri si alte cele", autorul IamD a lansat următoarea întrebare:
Si ca un subiect de discutie pentru a avea de unde sa fac cele 25 de comentarii, dar si ca nelamurire, as dori sa stiu care ar fi cea mai buna varianta pentru un incepator ca mine, in ceea ce priveste firmele, in ce regiune sa ma mut si cu ce sa incep, bineinteles dupa ce termin de facut upgrade la antrenament, dar mutarea am inteles ca trebuie sa o fac in urmatoarele zile... Voi ce m-ati sfatui? Unde sa ma mut si cu ce firma sa incep?

Din secțiunea comentarii am cules următoarele răspunsuri:

te sfatuiesc sa intri in unitatea militara soimii patriei 🙂
cat despre firme, fa-ti de paine q1 la inceput; sunt cele mai bune la profit/manager-work si o sa ai nevoie si de paine ca sa te descurci

Storm7
Cu placere!
In Moldova sa muti firmele (paine si arme). Deocamdata te sfatuiesc sa faci doar paine, si sa lupti saptamanal suficient cat sa primesti depozitul. Nu mai stiu cum e, dar banuiesc ca daca faci zilnic DO il atingi.

„O armată puternică se autosusține” - ăsta-i sfatul pe care l-am primit ca începător, sfat pe care l-am urmat și acum am mâncarea și toate armele Q7 de care am nevoie. Din piață cumpăr doar casele, pentru care oricum nu putem munci ca manager.

Primul pas e să ai destulă mâncare ca să poți folosi energia oferită de joc. Dar câtă energie are rost să folosești dacă nu vrei să avansezi repede în diviziile superioare, unde se iau foarte greu medalii BH? Sau are vreun rost să speri la medalii BH, având în vedere că pachetul Maverick le permite „dinozaurilor” să ia ușor medaliile celor mici?

Sfatul meu e să nu te bazezi pe BH-uri și să nu te dai peste cap cu luptele dacă ți se pare o idee bună să rămâi într-o divizie mică. Totuși, având în vedere recompensa pentru un BH la divizia 1 (2 gold), poate nu-i o idee rea să ajungi în divizia 2 (3 gold) și să iei cu 50% mai mult aur decât în D1 atunci când se va întâmpla minunea să iei un BH. 😛

Deci dacă vrei totuși să te simți în acțiune, divizia 2 mi se pare un compromis rezonabil pentru un începător. Asta ți-ar permite și să lupți mai des ca să crești în grad militar, lucru care-ți crește daunele cu 5% la fiecare promovare. Daunele mai mari te ajută să iei mai des medalii True Patriot, adică niște bani bineveniți pentru dezvoltare.

Cum crești eficient? Luptând cu arme cât mai bune - ideal Q7, dar nu-i catastrofal nici dacă lupți cu Q6 temporar, când nu-ți permiți Q7. E bine de reținut că majoritatea jucătorilor au crescut cu arme Q4-Q5, și-asta când aveau bani de ele. 😃

Un avantaj la lupta cu armele de calitate mare îl reprezintă și faptul că având nevoie de mai puțină energie să îți termini ordinul zilei (daily order), evident că pentru energia respectivă ai nevoie de mai puțină mâncare, deci sunt mai scumpe armele dar faci o mică economie cu hrana. Dar dacă ești activ în joc, nu hiperactiv, cred că googoodoll va avea grijă, posibil cu ajutorul colegilor, să nu-ți lipsească esențialul până îți duci la maxim centrele de antrenament, ca să-ți accelerezi creșterea în putere.

Ideal ar fi să nu investești absolut nimic în fabrici, ci să te concentrezi pe antrenamente cât poți de mult și să îți mărești centrele doar când sunt reduceri, pentru că așa le poți termina mai repede. Mărește-l pe primul la Q4 cât mai repede, ca să te poți antrena gratuit cât mai eficient. Apoi du-l la Q4 și pe al doilea, cel cu 0,19 gold / antrenament, pentru că folosind cele două centre de antrenament cu 0,19 aur pe zi vei avea un profit bun la medaliile Super Soldier. 😉

Centrul 1 Q4 = 20 strength + centrul 2 Q4 = 10 strength. Împreună fac medalia Super Soldier în 8,33 zile, cu o cheltuială de 1,71 gold și un venit de 5 gold din medalie, deci un profit foarte bun. Iar pentru un începător e excelent și bonusul de 5 zile consecutive de antrenament, pentru care primești bonus 5 strength în loc de obișnuitul bonus 1. Deci chiar dacă n-ai chef de eRepublik într-o zi (sau mai multe), dacă știi că revii din „pauză” te va ajuta foarte mult să fii activ chiar și pentru minutul ăla în care te antrenezi și muncești zilnic. Iar în alte 2 minute poți face și DO-ul pentru un baton de energie, care se adună frumos în decursul timpului, dacă nu le consumi aiurea. 😛

PROFITABIL e și să cumperi o casă Q1 și s-o activezi în permanență dacă lucrezi la salariul maxim din piață. Haide să zicem că lucrezi pentru 685 de lei. O casă Q1 îți permite să lucrezi la angajator încă o dată pe zi, timp de 7 zile.

7 * 685 = 4795 de lei, iar o casă Q1 costă 3119 momentan. Profit săptămânal: peste 1500 de lei, adică aproximativ 4 gold. 😃 E o investiție excelentă, deci dacă lucrezi pe salariu mare nu sta fără casa Q1. Oricum, calculul e simplu și-l poți adapta ușor la alte salarii, prețuri de case și cost al aurului.

Cu cât crești mai rapid centrele de antrenament la maxim, cu atât mai repede îți vei permite și contractele de antrenament, care îți vor reduce cheltuielile de antrenament și vei putea investi bani și în fabrici. Însă nu-ți face contracte până nu ai centrele la maxim, pentru că nu-i profitabil. Ca să vezi exact dacă merită sau nu contractul, în funcție de starea centrelor tale de antrenament, vezi simulatorul ăsta: tools.narrenturm.eu/trainingCalculator.php
  • Vote
  • Reply
Day 3,936, 07:14
7 votes
Frumos din partea ta ca ti-ai rupt din timpul tau sa ii explici omului cam ce are de facut!
O singura remarca mai am de facut la tot ce ai scris mai sus...la ce bun sa se mai chinuie cu TG-urile?...
Niciodata nu va mai ajunge la un nivel suficient de inalt incat sa castige BH-uri sau alte cele...singurul avantaj e ca va da dmg tot mai mare pentru Romania...nu stiu cat e de profitabil pentru el!
De ex eu...am renuntat sa ma mai antrenez maxim...am coborat la lvl1 toate TG-urile(Asta dupa ce s-a bagat regula ca poti sa schimbi divizia sa lupti! ...la ce sa ma mai chinui la div1 sau 2 cand vine unu de div 4 cu str mare si cu cateva clickuri a luat BH-ul...) In fine...detalii...
  • Vote
  • Reply
Day 3,936, 23:38
0 votes
Strength mai mare inseamna damage mai mare, deci mai multe medalii de true patriot (cc); medalii super soldier si posibil BH (gold) mai des si mai curand.
Nu as renunta la antrenamente, oricat ar parea de inutil. 🙂
  • Vote
Day 3,937, 02:25
2 votes
@Demidicus: Am spus chiar în comentariu de medaliile TP. Jocul ăsta nu înseamnă doar BH-uri, chiar dacă ne-ar plăcea să le câștigăm mai des. Probabil pe tine te interesează mai mult economia, presa sau altceva. Însă puteai să te antrenezi în continuare cu centrele la maxim, pentru că atât timp cât ești în joc pur și simplu îți creezi oportunități dacă ești mai bine dezvoltat.