joi, 7 martie 2013

Propunere restructurare CDR. Document oficial.

Tutoriale publicate începând cu ziua 1810 eRepublik în ziarul RBC News, proprietatea lui Laur Cristpher. Toată munca depusă pentru crearea acestor tutoriale a fost depusă de el, aceasta fiind doar o republicare.

Buna seara,

Acest articol contine un document oficial propus Ministrului Afacerilor Externe (MoFA: codrincody; 6 Martie 2013, Day 1,933), si aprobat, cu mentiunea ca anumite sectiuni din document pot fi modificate, spre buna functionare a Ministerului.

Articolul initial, care anunta propunerea pe care urma s-o inaintez noului MoFA, a ridicat anumite semne de intrebare cu privire la interesul pe care il afisez fata de CDR si/sau modalitatea in care am accesat CDR in mandatul anterior. Mi-e teama ca singura dovada de buna-intentie pe care o am este pasiunea cu care tratez subiectul, si nerabdarea pe care sunt sigur ca multi dintre oficiali au remarcat-o, fiind bombardati cu intrebari din partea mea. Stim cu totii ca a face parte din CDR inseamna sa fii dispus sa-ti dedici timp in schimbul a 0 cc si 0 gold, poate doar in schimbul aprecierii unor oameni care remarca, la randul lor, cat de important este sa detii atat o informatie despre un alt stat cat si prieteni, printre conducatorii altor state.

Nu voi sustine niciodata ca am reinventat un mecanism de functionare a CDR, ci din pura curiozitate, am adunat fragmente din articolele MoFA-ilor anteriori si le-am reunit si adaptat intr-un produs pe care vi-l voi prezenta astazi. Feedback-ul nu este optional, ci mai mult decat bine-venit.

Am dezvoltat un concept cu ajutorul experientei unor cetateni care au activat, poate, cu multi ani inaintea mea(o7 annatolasi, GeluRomanu, MermaidPrincess, MugurCosmin, CodrinCody, s.a.), si l-am adaptat special pentru a deveni o baza de date pe structura careia sa evolueze CDR-ul pe viitor.
Informatiile publicate in articol vizeaza atat prezentul, cat si viitorul, detaliu care va ridica CDR-ul la gradul de utilitate pe care cred ca ne asteptam cu totii sa-l presteze.



Ce prevede articolul? (sectoarele majore)
• Cum poate aplica un posibil Ambasador pentru job;
• Ce informatii trebuie sa ia in considerare; Cine este responsabil pentru a-i furniza informatiile(vMoFA);
• Cum trebuie sa predea raportul;
• Cum trebuie sa organizeze vMoFA baza de date;
• Adresa de e-mail eromofa@gmail.com – de cine este utilizata;
• Baza de date GoogleDocs cu ajutorul contului G-Mail (acces cont transmis de la MoFA la MoFA);
AICI PUTETI ACCESA DOCUMENTUL OFICIAL

AICI PUTETI VERIFICA DOCUMENTUL INTR-O VARIANTA GOOGLE DOCS
(nu e la fel de animata)

Laur Cristopher


PROPUNERE DE RESTRUCTURARE A
      CORPULUI DIPLOMATIC ROMAN
Acest act va fi aprobat de actualul MoFA: __CodrinCody__
                                                                           (6 Martie 2013)
Act redactat in data de 5 Martie 2013 in timpul mandatului MermaidPrincess (5 Februarie 2013-5 Martie 2013) de catre Ambasadorul eRomaniei in eRepublica Franceza – Laur Cristopher (5 Februarie 2013-5 Martie 2013).
  1. Cuvant Inainte
Aceasta propunere are ca scop restructurarea Corpului Diplomatic Roman din punct de vedere organizatoric. De asemenea, sunt revizuite sarcinile pe care le are de indeplinit Vice Ministrul Afacerilor Externe responsabil cu CDR.
Din punct de vedere al trecutului CDR, pana la instituirea presedintelui MermaidPrincess, organizatia a fost fie inactiva, fie complet dezorganizata, neindeplinindu-si scopul pentru care fusese creata.
Mi-am permis libertatea revizuirii organizarii CDR intrucat am fost implicat in desfasurarea acestei institutii. Schimbarile sunt fie de ordin minor, fie major, si au in vedere eficientizarea efortului pe care atat ministrii cat si ambasadorii il depun, spre o buna comunicare cu conducerea altor state.
  1. Scopul restructurarii
Scopul actiunilor propuse este de a asigura un nivel ridicat din punct de vedere al comunicarii in relatia Ambasador – vMoFA – MoFA, precum si in relatiaComunitate - Ambasador.
In cateva cuvinte, se va urmari imbunatatirea calitatii si a usurintei transmiterii de informatii dintre Ambasadori si vMoFA responsabil cu Corpul Diplomatic Roman, cu ajutorul aplicatiilor Google Docs, a e-mail-urilor si a PM-urilor din cadrul eRepublik. Fiecare metoda de comunicare va fi asociata cu un pas in comunicarea celor doi (ex. Inscriere in CDR, Raport, Baza de date CDR).
Pe de-alta parte, se va clarifica rolul vMoFA desemnat CDR-ului, acesta fiind pur responsabil cu transmiterea informatiilor de la Ambasadori, catre MoFA, usurand astfel task-urile MoFA, acesta ne mai fiind raspunzator personal pentru citirea Rapoartelor si selectarea informatiilor.
3.Plan strategic
3.1. Noul statut vMoFA
Conform celorlalte mandate, subordonat Ministrului Afacerilor Externe, se regasesc doi sau mai multi Vice Ministrii ai Afacelor Externe. Unul dintre acestia, obisnuieste a fi responsabil cu organizarea si buna mentinere a Corpului Diplomatic Roman.
Pentru ca scopul reorganizarii CDR sustine o viziune si catre viitorul indepartat, a fost creat un cont G-Mail (eromofa@gmail.com), care va fi pasat de catre MoFA fiecarui mandat vMoFA-ului din mandatul respectiv.
Acest cont va fi folosit strict pentru bazele de date ale MoFA cat si pentru mail-urile adiacente.
Cu ajutorul Google Docs si a mail-ului, contul va avea Baze de Date cu:
  1. Ambasadorii eRomaniei in alte State;
  2. Mail-urile in care Ambasadorii isi trimit raporturile;
     3.2. Google Docs
Pe contul de G-Mail al Ministerului Afacerilor Externe, se va regasi cate-un SpreadSheet cu datele celor atribuiti in mandatele de ambasadori. Incepand cu instituirea acestui act, SpreadSheet-urile nu vor fi sterse, astfel incat se va putea observa evolutia activitatii CDR.
SpreadSheet-urile vor fi notate astfel:     (atentie! Acesta este un model)

Numele spread-sheet-ului:
Ce trebuie schimbat la Share Settings:
Publish to the web: 
De fiecare data cand cineva va cere sa acceseze lista cu ambasadorii,
vMoFA-ul ii va distribui link-ul, care va aparea intr-o forma de publicatie,
neputand fi modificat de alte persoane. 
3.3. Ambasadorii si noile rapoarte
Ambasadorii vor raporta cu un mail catre adresa eromofa@gmail.com 
cu titlul:
 Raport (Nume ambassador) – Tara (Numele Tarii) – Data (Data raport)+(Day of the new world) 
Acest mail va contine la inceput:
Numele ambasadorului:
Tara ambasadei:
Data:
Link profil:
                                               TITLU
Informatii politice(PTO,schimbare CP, etc.)
Informatii economice:
Informatii militare:
Informatii media-social:
       3.4. Cum vor fi abordati posibilii ambasadori? Reguli CDR;
Poate unul dintre cele mai grele puncte din tot actul este acesta, in care se vor dezbate modalitatile in care vor fi atrasi cetatenii catre CDR.
Lumea trebuie sa perceapa frumusetea desfasurarii activitatilor din cadrul Ministerului Afacerilor Externe. Ministerul are nevoie de oameni volubili, sociabili, care sa comunice perfect cu ministerele celorlalte tari.
De asemenea, propun premierea primilor “n” cei mai activi ambasadori cu o suma de bani decisa de MoFA de la momentul respectiv (n=numarultotaldeambasadori/3).
Numarul minim de ambasadori din cadrul CDR ar trebui sa fie trei.
De asemenea, in contextul tarilor care activeaza in eRepublik, si a pozitiei
geo-Politice a eRomaniei, nu cred ca CDR ar trebui sa fie format din mai
mult de 12 ambasadori.
In caz ca nu vor fi gasiti cel putin 3 cetateni interesati de a fi ambasadori, inseamna ca nu s-a facut destula publicitate, urmand a se continua cu mediatizarea pozitiei.
Cum pot fi atrasi posibilii ambasadori?
  1. Vor comunica cu oficialii altor tari;
  2. Isi pot alege tara in care sa-si stabileasca ambasada in functie de experienta;
  3. In caz ca sunt oameni care isi doresc cetatenie in tara in care este stabilita ambasada, pot apela la Ambasador, acesta urmand a comunica MoFA-ului, intentia cetateanului, cu rugamintea de a contacta pe cineva din Congresul tarii respective;
  4. Pot avea o publicatie personala in care sa-si impartaseasca experienta sau sa emita communicate oficiale aprobate de catre vMoFA sau MoFA;
  5. Pot publica sub sigla ministerului afacerilor externe;
  6. Se pot muta intr-un teritoriu sau in capitala teritoriului pe care-l reprezinta in fata Romaniei, cu ajutor financiar din partea Ministerului; *optional
  7. Si alte avantaje in fata oficialilor Romaniei;
Posibilii ambasadori pot aplica pentru aceasta pozitie trimitand un Private Message vMoFA-ului desemnat Corpului Diplomatic Roman.
Care sunt indatoririle vMoFA-ului privind noii Ambasadori?
  1. vMoFA il va indruma catre chat-ul #RoMoFA;
  2. il va informa ca trebuie sa se aboneze tuturor ziarelor oficiale ale tarii careia ii este distribuit;
  3. i se va prezenta noul raport cu e-mai la adresa eromofa@gmail.com si formatul raportului;
  4. va fi informat ca raportul trebuie prezentat minim o data la
doua saptamani, daca dupa doua saptamani raportul nu a
fost prezentat, Ambasadorul va fi scos din functie;
     4. Cuvant de incheiere
Acest plan va fi inaintat de Laur Cristopher, in data de 6 Martie 2013, noului Ministru de Externe al eRomaniei.
Scopul este dezvaluirea unei noi structuri CDR, unul improspatat, care sa poate fi transferat de la un MoFA la urmatorul, cu scopul major de a pastra o baza de date.
Propunerea de restructurare va fi publicata si in Ziarul Oficial al cetateanului Laur Cristopher – RBC news.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu