vineri, 18 ianuarie 2013

Studiu de caz - exemple, explicaţii [MPP, NE, RW]

Studiu de caz publicat în ziua 1881 eRepublik în ziarul A plea for insanity, proprietatea lui Naufragiatu. Toată munca depusă pentru crearea acestui studiu a fost depusă de el, aceasta fiind doar o republicare.



Căteva studii de caz.


Doua tari au MPP-uri comune, de exemplu eCroatia si eRomania. Una dintre ele declara razboi (DoW/NE/AS) celeilalte. Ce se intampla cu MPP-urile? Toate MPP-urile comune vor fi pierdute de catre tara atacatoare in momentul in care va declansa primul atac.

In timpul razboiului eUngaria – eRomania, noi decidem sa semnam MPP cu eMoldova. eMoldova are la deja un MPP cu eUngaria. Ce se intampla cu MPP-ul? Dupa ce a fost semnat MPP-ul (devine MPP comun celor doua tari) tara care declanseaza urmatoarea lupta (deci cea care are initiativa) va pierde MPP-ul cu eMoldova. Atat. Nu si altele.

eRomania este angajata intr-o campanie activa impotriva eUngariei. eUruguay si eRomania aproba un MPP in acest timp. Cetatenii stationati in eUruguay vor putea lupta de partea eRomaniei din acel moment? Nu, in razboi se va activa MPP-ul in momentul in care se va deschide o noua campanie.

eRomania are NE activ pe eUngaria, insa eUngaria din diverse motive nu are NE activ pe eRomania. In timpul unei lupte active (campanie prin MPP, razboi direct) eUngaria aproba NE pe eRomania. Cand intra in aplicare bonusul de NE pentru unguri? Exact in momentul in care acesta a fost aprobat.

In data de 7 ianuarie, harta in zona turceasca arata ceva in genul asta:

Daca e sa ne luam dupa harta, NE-ul ungurilor pe turci ar fi trebuit sa fie sters, iar razboiul inchis. Totusi nu s-a intamplat asta, iar ungurii au putut ataca Aegean Coast of Turkey. Multi au considerat ca a fost vorba despre un bug. Nimic mai fals. Consultand pagina regiunii, observam ca aceasta are granita cu Black Sea Coast of Turkey. Ca ar trebui sau nu sa existe acea granita este o alta discutie, insa atata timp cat ea exista in database si este afisata acolo, ungurii au declansat atacul in mod legal. Deci de tinut minte: harta o folosim pentru a ne face o idee, insa pentru a calcula rute si a vedea cine, unde poate ataca este imperios necesar sa consultam pagina regiunii.

Pe data de 3 ianuarie, eRomania a lansat un atac asupra regiunii turcesti detinuta de unguri, Black Sea Coast of Turkey (BSCoT). Harta arata atunci cam asa:

Ideea atunci a fost ca noi sa ii ajutam pe turci si sa le inchidem razboiul cu ungurii. Adevarul este ca le-am fi inchis acest razboi doar daca vroiau si ungurii acelasi lucru, chiar daca am fi castigat campania. De ce spun asta? Era suficient pentru ei sa porneasca urmatorul atac asupra eTurciei si cu 1 minut inainte de a fi pierdut BSCoT in fata noastra. Ar fi pierdut NE-ul ce-i drept, insa lupta ce-o deschideau ar fi continuat si implicit razboiul ar fi ramas activ. Ca sa se fi inchis razboiul era necesar ca fie apoi turcii sa reuseasca sa respinga atacul unguresc, fie ca noi sa le cucerim ultima colonie turceasca inainte ca ei sa lanseze urmatorul atac.

Q&A:

Q: De ce avem alianta cu croatia de 2 luni ?


Q: Care este relaţia dintre Ministerul Apărării şi UM-uri? Cum se sancţionează/premiază îndeplinirea/neîndeplinirea  ordinelor în timp util şi necondiţionat ? - OptimusDei
A: Intr-o versiune mai veche a jocului (V1 pentru cunoscatori) Statul platea o solda/cap de soldat. Se aplicau si sanctiuni etc.
In momentul de fata, statul nu plateste UM-urilor care fac parte din SMR (si nu numai - preSMR) niciun leu. Acestea lupta la ordine si atat. Castigarea unei lupte in acest moment tine doar de coordonare.
Statul echipeaza la luptele pe care le considera importante, soldati (nu UM), cu un nr de arme, conform cu nr de lupte pe care acestia le declara ca disponibile.
In cazuri exceptionale, momente cheie in care armata nu face fata, statul mai cumpara damage de la formatiuni militare din afara Romaniei pe care le platesc cu moneda sau cum se inteleg. - Greemans
In eUS, de exemplu, UM-urile primesc sume (mari) de CC pe saptamana de la stat.
Si atunci, da, se poate vorbi de penalizare. - CornelB

Q: Ce sunt mercenarii?
A: Mercenarii au aceeaşi semnificaţie ca în RL: Persoane plătite să ucidă. Ingame, e vorba de jucători plătiţi pentru a da damage unde cere plătitorul. - Yetanotherclone 
O categorie relativ restransa de jucatori, adica sub 20% din total, cei care au un damage suficient de mare incat sa ramana cu ceva bani de seminte dupa ce investesc in tancuri si food ca sa sustina nivelul de damage pe care l-au angajat. - Maestrali

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu