joi, 31 ianuarie 2013

[tutorial] Citirea presei [MD]

Articol postat în ziarul Ministerul Educaţiei MD, realizat de Dan Andries şi Wesley PieToată munca depusă pentru crearea acestui studiu a fost depusă de ei, aceasta fiind doar o republicare.

Primul tutorial vizează presa, mai exact citirea presei.
Deseori întâlnesc convorbiri de genul: -Ai citit noul meu articol? –Nu, da unde să-l găsesc? Că eu nu citesc presa asta că nu-mi trebuie.
O asemenea atitudine față de presă e greșită din toate punctele de vedere. în primul rând presa informează, ne spune despre evenimentele în eLume, noile alianțe, războaie, schimbări în mecanica jocului etc. În al 2-lea rând presa ajută să îți creezi o opinie corecta despre jucători, cum să știi pe cine să alegi ca președinte fără a citi presa? La fel ea poate fi citita pur și simplu pentru plăcere, existând o multitudine de articole cu glume, istorioare și alte subiecte interesante.

Mulți dintre cei noi se uita doar la 5 știri, cele mai votate, dar presa e mult mai mult de atât, astfel e foarte important să apăsați butonul “more news” și să hoinăriți prin toate categoriile și toate țările a căror limbă o înțelegeți.

Odată ce ați găsit un articol atractiv (alegerea unei denumiri bune la un articol e o treabă grea) apăsați pe el și începeți lecturarea. Nu va opriți însa la sfârșitul articolului ci continuați la comentarii, deoarece în special la articolele electorale, comentariile au mai mult adevăr decât articolul. Dacă aveți întrebări referitor la articol, sau va plăcut modul de expunere, nu ezitați să lăsați un comentariu, dacă ați depistat anumite greșeli sugerați politicos autorului editarea lor, fără a fi agresivi, ironici, sau răutăcioși 
Daca credeți ca articolul merita să fie citit de mai mulți oameni faceți scroll până la începutul lui și apăsați pe vote, iar dacă ați mai citit articole a aceluiași autor și v-au plăcut apăsați subscribe. La ziarele ministerelor și ale președintelui subscribe-ul e obligatoriu pentru a fi informat despre politica țării.

Un alt mecanism pentru a face cunoscute articolele și informația sunt shout-urile, dar ce este de fapt un shout? Probabil toți au observat categoria My Feeds de pe pagina principală în care se conțin 3 feeduri importante: Friends, Unitate Militara și Partid. Pe feedul unității și al partidului sunt mesaje cu privire la acțiunile armate și campaniile politice. Feedul Friends conține o multitudine de shout-uri ale prietenilor voștri și astfel e cel mai variat. Dacă un articol e important, sau doriți ca el să primească mai multe voturi copiați adresa articolului și postați-o pe feedul friends. Cu cit mai mulți oameni vad linkul și îl accesează cu atât mai multe potențiale voturi sunt, astfel e bine de avut mulți prieteni.

Daca aveți întrebări nu ezitați să îmi scrieți un PM în eRepublik sau un mail la dannemp@gmail.com
Tutoriale de baza găsiți aici: http://www.erepublik.com/en/newspaper/ministerul-educatiei-185461/1

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu